💠DEPRESYON TEDAVİSİNDE KULLANILAN İLAÇLAR VE TEDAVİ SÜRESİ

🔸Antidepresan tedaviye, hastanın mevcut psikiyatrik rahatsızlığına, günlük yaşamındaki etkilenme düzeyine, gereksinimlerine ve varsa diğer hastalıkları ve kullandığı ilaçlarına göre başlanır.

🔸İlacın antidepresan etkinliği 3-4 hafta gibi bir sürede ortaya çıkmaya başlar, tedavinin ilk günlerinde bulantı, sersemlik hissi, baş dönmesi gibi belirtiler oldukça sık rastlanan ve tedaviyi sonlandırmayı gerektirmeyen yan etkilerdir ve bu belirtilerin 1-2 hafta içinde kaybolması beklenir.

🔸Tedaviye uyum ve kullanılan ilacın önerildiği doz ve sürede düzenli kullanılması, tedavi etkinliğinin başlaması açısından çok önemlidir.

🔸Kontrol muayenesinde, hastanın mevcut şikayetleri ve varsa yeni yakınmaları gözden geçirilir ve gerekli doz ayarlaması yapılır.

🔸Hastanın durumuna ve gereksinimine göre görüşme sıklığı değişkenlik gösterebilir.

🔸Depresyon tedavisinde hastanın fayda gördüğü ilaç dozuna, hastanın durumuna göre 9 ay- 1 yıl süreyle devam edilmesi önerilir.

🔸İlaç kesilmesi, hastanın devam eden yakınmaları olup olmadığı, yeni eklenen bir olumsuz yaşam olayı olup olmadığı gibi durumlar göz önünde bulundurularak planlanır.

🔸Kullanılan ilaçların aniden kesilmesi çekilme belirtilerine neden olabileceği için tedavinin sonlandırılması da ilaca başlarken olduğu gibi mutlaka psikiyatrist gözetiminde ve önerisi ile olmalıdır.

💠Sağlıkla kalın..


Bilgi için iletişime geçin: 0505 265 10 10


https://www.dryaprakarslan.net
https://www.instagram.com/psikiyatrist.yaprakarslan
https://www.doktorsitesi.com/dr-yaprak-cilem-yalcin-arslan/psikiyatri/izmir

Bu blogdaki popüler yayınlar